Individuele begeleiding

Balans kan bestaan als er voldoende rust en harmonie is om jezelf in evenwicht te houden. Dit geldt op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak. Hoe steviger het vlak is waarop je balanceert hoe meer balast je kunt dragen en hoe minder zwaar die belasting dan voelt. Je voelt je veerkrachtiger en daarmee creëer je voor jezelf ruimte en vrijheid om te bewegen.

Bij de intake brengen we je gezondheid in kaart, ik doe waar nodig onderzoek en samen kijken we welk gebied je aandacht wilt geven of wilt veranderen. Hiervoor wordt een plan van aanpak gemaakt waarbij jouw persoonlijke drijfveren en de eigen regie de rode draad vormen in het behandeltraject. Met een gezonde dosis zelfreflectie zul je merken dat we veel meer aankunnen dan we in eerste instantie denken. Al na de intake zijn de eerste stappen gezet.

“Life isn’t about waiting for the storm to pass,
it’s about learning to dance in the rain.”

Als je wilt werken aan een gezond lichaam helpt het om je lichaam anders te gaan gebruiken. Voorkomen is beter dan genezen. We kunnen preventief aan de slag of klachten behandelen zoals:

  • Lichamelijke klachten voorkomend uit een verkeerd houdings- en bewegingspatroon (gewricht- en spierklachten)
  • Lichamelijke klachten voorkomend uit spanning (spier-, buik- of ademhalingsklachten)
  • Chronische pijnklachten
  • Incontinentieklachten
  • Slaapproblemen
  • Parkinson/ MS
  • Zwangerschapsbegeleiding

Bewegen – ontspannen - slapen

Heb je problemen met in slaap komen of doorslapen? En wordt je hierdoor niet uitgerust wakker? Slaap is de periode van inactiviteit en afwezigheid van wakend bewustzijn, waarbij het lichaam tot rust komt. Daarom is behalve bewegen en ontspannen een goede nachtrust essentieel voor fysiek en mentaal herstel.

Lees hieronder meer over slaapcoaching:

Slaapcoaching

Tijdens het slapen herstelt je lichaam zowel fysiek als mentaal. Als het slaappatroon om wat voor reden verstoord is dan heeft dat invloed op je dagelijkse functioneren en kan dat je uit balans brengen. Door middel van een 24 uurs analyse inclusief slaapanalyse gaan we kijken hoe je weer een betere, rustigere en kwalitatief goede slaap kunt krijgen. Je krijgt meer inzicht in je slaap en je ervaart dat je door eenvoudige oefeningen je slaap kunt beïnvloeden en zo energieker aan de dag start.