Groepslessen

Bij alle lessen staat bewustwording voorop! Centraal staat: meer inzicht in je lichaam, naar je lichaam leren luisteren en op een leuke en verantwoorde manier het eigen lichaam gebruiken. Hierdoor kun je je lichaam zelf vanuit beweging IN BALANS brengen! Bij alle lessen wordt muziek gebruikt ter ondersteuning en vormt oefentherapie Mensendieck de basis. Er is ook een IN BALANS met dans op maat voor mensen met o.a. scoliose, MS, M. Parkinson, rheuma, artrose, COPD). Neem contact op voor meer informatie.

Beweeg in balans

De lessen bestaan uit oefeningen waarvan de basis ligt in de oefentherapie Mensendieck. Het doel is het verbeteren van houdings en bewegingspatroon waarbij ook activiteiten uit het dagelijkse leven aan bod komen. Balans, conditie, spierkracht, flexibiliteit en ontspanning uitgebreid aan bod.

Lesduur: 60 minuten

In Balans met dans

Je eigen lichaam leren ontdekken door dans, dat kan in deze lessen! Naast het dansplezier is er veel aandacht voor het verbeteren van de balans, conditie, spierkracht en flexibiliteit. Tevens wordt in deze lessen je muzikaliteit en gevoel voor ritme vergroot. Het is niet nodig danservaring te hebben om deel te kunnen nemen.

Lesduur: 60 minuten

Klassieke dans

Bij de klassieke dans les worden de technieken van klassiek ballet gebruikt. Het uitdraaien en strekken van benen en voeten, ronde armen en opwaartse bewegingen staan centraal. Met deze sierlijke en elegante manier van dansen leer je je lichaam beter van de ‘zachte’ kant kennen. Je creëert ruimte in je lichaam en bent je meer bewust van de ruimte waarin je je beweegt. De techniek bestaat al sinds de 15e eeuw en is nog steeds de basis van mijn lessen ter optimalisatie van houdings- en bewegingspatronen.

Lesduur: 75 minuten

Lesrooster

Maandag

9.00u – 10.00u

Beweeg in balans

Estelle Schatorie

Zaal 1

10.15u – 11.15u

Beweeg in balans

Estelle Schatorie

Zaal 1

11.30u – 12.30u

Fit in balans

Estelle Schatorie

Zaal 1

Dinsdag

20.00u – 21.15u

In Balans met Dans

Estelle Schatorie

Zaal 1

Woensdag

9.00u – 10.00u

Beweeg in balans

Estelle Schatorie

Zaal 1

10.15u – 11.30u

In Balans met Dans

Estelle Schatorie

Zaal 1

11.45u – 12.45u

Beweeg in balans

Estelle Schatorie

Zaal 1

18.30u – 19.30u

Beweeg in balans

Estelle Schatorie

Zaal 1

19.30u – 20.45u

Klassieke dans 21+

Estelle Schatorie

Zaal 1

Recensies

Deze danslessen zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens de lessen ervaar ik een hele open sfeer. Iedereen heeft eigen aandachtspunten waar ieder individueel op wordt begeleid. Daardoor realiseerde ik me vooral in het begin dat ik buiten dat ik onervaren was, ik ook juist bepaalde krachten had. Inmiddels is het alleen nog maar genieten. De lessen zijn voor mij een perfecte mix tussen leren, dansen en ontspanning. Ik kom dan ook altijd vol enthousiasme en met een fijne energie thuis. In de loop van de tijd verandert ook je lichaamshouding en mindset.
Marly Swiers
In Balans met Dans
Al meer dan 10 jaar neem ik wekelijks deel aan de groepsles en in die jaren heb ik mijn lichaam beter leren kennen. En heb ik ook geleerd op een meer ontspannen manier de oefeningen te doen. Allerlei tips tijdens de lessen pas ik toe in mijn dagelijks leven, o.a. bij het eten klaarmaken aan het aanrecht, het werken in de tuin, optillen van zwaardere voorwerpen, hoe goed te wandelen en de houding op de fiets. Kortom; BETER IN BALANS.
Dorien Deckers
Dansante houdingsles
Vanuit rugklachten kwam ik terecht bij de Dansante houdingslessen. De aangeboden oefenwijze bracht mij langzaam maar zeker op het juiste spoor: Ik leerde luisteren naar wat mijn body kon en wat niet. Leerde voelen waar de mogelijkheden waren en wanneer er grenzen zijn. Ging vanuit denkend bewegen naar voelend zijn met wat er is. De oefenwijze is een dagelijks proces geworden waardoor ik beter in Balans ben gekomen.
Thea de Bruijn
Dansante houdingsles
Mijn jarenlange ervaring met de groepslessen is zeer positief. Dit omdat de lessen door Estelle zeer serieus en vakkundig worden gegeven. Zeer doelgericht. Het is gezellig samen met de groep, we worden niet opgejaagd maar moeten er ook niet de kantjes van aflopen. Estelle kent ieder van ons qua fysieke klachten en weet exact wat wij niet en wel kunnen. De groepslessen zijn daar dan ook op aangepast en dat is na elke les voelbaar. Met andere woorden na de laatste ontspanningsoefening kunnen wij oudjes er weer een weekje mee vooruit.
Carla van Dam
Dansante houdingsles
Je leert hoe je lijf werkt. Super voor de conditie. Je draait langer mee in de maatschappij. Je leert hardnekkige verkeerde gewoontes af. En alles op een hele prettige manier. Ik hoop nog lang mee te kunnen doen.
Marianne Walter
Dansante houdingles
In de groepsles leren we van elkaar en steunen we elkaar. Samen naar een betere houding stimuleert.
Riet Drusedau
Dansante houdingsles
Begin dit jaar ben ik begonnen bij IN BALANS met dans, begeleidt door Estelle. Dansen was op dat moment nog een spannende uitnodiging aan mezelf, welke ik ben aangegaan vanuit de behoefte terug in verbinding te komen met mijn eigen lijf. Ik ervaar een prettige sfeer tijdens de groepslessen, mede doordat Estelle in haar begeleiding in staat is om goed af te stemmen en oog heeft voor het proces van élk individu. Vanuit vakkennis, passie en een heerlijke dosis positiviteit draagt zij op integere wijze bij aan de ontwikkeling van anderen. In mijn ontwikkeling leer ik tijdens de lessen van IN BALANS met dans om vanuit een groter groeiend bewustzijn aandacht te hebben voor mijn lichaam en de mogelijkheden van mijn lichaam ontdekken, waardoor ik vrij én verantwoord beweeg!
Yvonne Verstappen
In Balans met Dans
Elke (groeps)les van Estelle voelt voor mij als een warm bad, zowel lichamelijk als geestelijk.
Corry
In Balans met Dans